Άσκηση  Σεισμού 1η_2023

Άσκηση  Σεισμού

 

 

 

 

 

 

 

 

Σήμερα ημέρα Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της 5ης ώρας άσκηση  σεισμού. Οι μαθητές/τριες είχαν ενημερωθεί σε προηγούμενο χρονικό διάστημα  για τους κανόνες αντισεισμικής συμπεριφοράς από ομάδα μαθητών/τριών υπό την καθοδήγηση του κ. Φρόντζου Ιωάννη προκειμένου να γίνουν ικανοί να εφαρμόζουν προληπτικά μέτρα αντισεισμικής προστασίας.

 

Το κουδούνι χτύπησε 3 φορές συνθηματικά – διακοπτόμενο κάθε 2 δευτερόλεπτα στις 12:05. Αυτή η ήχηση συμβολίζει την έναρξη του σεισμού. Για όσο διάρκεσε το κτύπημα του κουδουνιού (έναρξη σεισμικής δόνησης), οι μαθητές/τριες μπήκαν  κάτω από τα θρανία, για να προστατευτούν και παρέμειναν εκεί μέχρι να ηχήσει η λήξη του συναγερμού (λήξη σεισμικής δόνησης).

 

Ο συναγερμός έληξε, όταν χτύπησε το κουδούνι πάλι για 3 φορές συνθηματικά – διακοπτόμενο κάθε 2 δευτερόλεπτα. Μετά τη λήξη του συναγερμού οι μαθητές/τριες άφησαν στα θρανία τις τσάντες τους και βγήκαν προσεκτικά από το κτίριο ακολουθώντας τις προγραμματισμένες εξόδους διαφυγής. Μόλις βγήκαν από το κτίριο, κατευθύνθηκαν στον χώρο συγκέντρωσης – στο γήπεδο μπάσκετ. Ο/Η κάθε εκπαιδευτικός του τμήματος αποχώρησε τελευταίος, για να βοηθήσουν μαθητές/τριες , εάν απαιτούνταν και στο χώρο συγκέντρωσης πήραν παρουσίες έτσι ώστε να δηλώσουν πιθανούς απόντες αμέσως στους υπεύθυνους της Ομάδας Ελέγχου Απόντων.

 

Τέλος, στο χώρο συγκέντρωσης οι μαθητές/τριες  παρατάχθηκαν κατά τμήματα και ληφθήκαν παρουσίες μαθητών/τριών από τους συνοδούς καθηγητές των τμημάτων και δόθηκε αμέσως αναφορά στην Ομάδα Ελέγχου Απόντων για ελλείποντες μαθητές/τριες.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.