Με το βλέμμα στα οικοσυστήματα του τόπου μας

Με το βλέμμα στα οικοσυστήματα του τόπου μας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024, οι μαθητές των τάξεων Β΄ και  Γ΄ γυμνασίου του 5ου Γυμνασίου Ρόδου, με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών κ. Σαχλού Ευστρατίας, ΠΕ02, κ. Παπασταθοπούλου Γεωργίας, ΠΕ02, κ. Μιλτιάδου Αριάδνης, ΠΕ05, κ. Θεοδοσίου Μαρίας, ΠΕ02, κ. Ντάγκα Βασιλικής, ΠΕ04.02 και κ. Συριανίδη Ευστράτιου, ΠΕ04.01, υποδέχτηκαν στον χώρο του σχολείου τον Δρ. Νίκο Θεοδωρίδη Δασολόγο–Περιβαλλοντολόγο (B.Cs., M.Cs., Ph.D.) της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., Επίτιμο Συντονιστή και πρώην Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού Προγράμματος «Το περιβάλλον του τόπου μου» και της συμμετοχής των μαθητών στο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα: «Παρουσιάζω τον τόπο μου».

 

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν πολύτιμες πληροφορίες για την έννοια του οικοσυστήματος, για την προστασία αυτών και για τους κινδύνους που τα απειλούν, για τα οικοσυστήματα στο νησί της Ρόδου και, κυρίως, για τα ενδημικά είδη χλωρίδας και πανίδας που υπάρχουν στον τόπο μας. Με ερωτήσεις που υπέβαλαν μαθητές και εκπαιδευτικοί, προβλήθηκε σε εύρος η σημασία των οικοσυστημάτων και η αλληλεπίδραση τους με τη βιοποικιλότητα της Ρόδου, για την οποία έγινε ιδιαίτερη μνεία.

 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κύριο Ευστράτιο Συριανίδη για την τεχνική υποστήριξη που μας παρείχε. Ένα μεγάλο «εύγε» στους μαθητές του σχολείου μας για την άψογη παρουσία τους κι ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον καλεσμένο μας, ο οποίος αφιέρωσε στο σχολείο μας τον χρόνο του, για να φωτίσει άγνωστες πλευρές του θέματος. 

 

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.