Από τα Δωδεκάνησα στη Μακεδονία

Από τα Δωδεκάνησα στη Μακεδονία – Επίσκεψη του 5ου Γυμνασίου Ρόδου στις Σέρρες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών προγραμμάτων που εκπονούνται, από τις σχολικές μονάδες του τόπου μας, στο 5ο Γυμνάσιο Ρόδου κατά το τρέχον σχολικό έτος οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε πολυήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην πόλη των Σερρών και την ευρύτερη περιοχή.

 

Οι 59 μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου Ρόδου και οι 6 συνοδοί καθηγητές/τριές τους με έδρα την πόλη των Σερρών είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν ξεχωριστά μέρη με οικολογικό, ιστορικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό και γαστρονομικό ενδιαφέρον και να γνωρίσουν τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες μιας περιοχής της Ελλάδας, τόσο μακρινής και τόσο διαφορετικής από τα Δωδεκάνησα.

 

Η λίμνη Κερκίνη, το μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι, το σπήλαιο της Αλιστράτης, ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, τα Πορόια, το οχυρό Ρούπελ είναι μόνο μερικοί από τους θησαυρούς της περιοχής που είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν.

 

Μαθητές και εκπαιδευτικοί αποκόμισαν πολύτιμη γνώση, χάρηκαν τη μοναδική φύση, γνώρισαν ήθη και έθιμα, γευτήκαν τις ξεχωριστές γεύσεις της μακεδονικής κουζίνας, ανακαλύπτοντας μια άλλη πλευρά της Ελλάδας. Τέλος, οι «εκδρομείς» του 5ου Γυμνασίου Ρόδου, αναφέρουν «Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όσους φιλόξενα μάς υποδέχτηκαν, μας ξενάγησαν και μας πρόσφεραν τόσες πολύτιμες εμπειρίες».

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.