Βίαιες συμπεριφορές εφήβων & σχολικός εκφοβισμός

Βίαιες συμπεριφορές εφήβων

& σχολικός εκφοβισμός

 

 

 

 

 

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 5ου Γυμνασίου Ρόδου, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 στις 18:30, με Ομιλητή τον Κοινωνικό Λειτουργό και Στέλεχος Πρόληψης στη ΔΙΟΔΟ κ. Σπύρο Στογιάννη.

 

 

Η εκδήλωση έγινε σε συνέχεια των δύο περσινών ομιλιών «Μαθησιακά προβλήματα εφήβων κατά την περίοδο της πανδημίας» και «Εθισμός και κίνδυνοι στο διαδίκτυο» στα πλαίσια της υλοποίησης της Δράσης: «Σχέσεις σχολείου – οικογένειας» με υπεύθυνους Καθηγητές/-τριες τους/τις Χρυσόστομο Βανικιώτη, Εύα Πετράδη, Παπαδοπούλου Κατερίνα και με τη συμμετοχή των Συμβούλων σχολικής ζωής, Παπαδοπούλου Κατερίνας και Ρεϊση Φλώρας.

 

Η νεανική και ιδιαίτερα η εφηβική βίαιη συμπεριφορά και παραβατικότητα, είναι σύνθετα προβλήματα που παρουσιάζουν αύξηση στις σύγχρονες κοινωνίες. Παρότι στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια τα ποσοστά είναι μειωμένα, η εφηβική παραβατικότητα και βίαιη συμπεριφορά δεν έχουν εκλείψει και δεν έχουν πλήρως προληφθεί. Ο σχολικός εκφοβισμός (bullying) είναι η επιθετική συμπεριφορά που εκδηλώνεται σκόπιμα στο σχολικό περιβάλλον και περιλαμβάνει μία ανισορροπία δύναμης και αντοχής. Πρόκειται για μία επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά και παίρνει φυσική και λεκτική μορφή (κατ ιδίαν ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) με αποτέλεσμα να έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στο ψυχισμό τόσο του θύματος όσο και του θήτη.

 

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, οι γονείς προσήλθαν μαζικά και συμμετείχαν ενεργά με τις ερωτήσεις και τις παρατηρήσεις τους και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον για συνέχεια των συναντήσεων.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.