Ακαδημαϊκές & Επαγγελματικές Εναλλακτικές μετά το Γυμνάσιο

Ακαδημαϊκές & Επαγγελματικές Εναλλακτικές μετά το Γυμνάσιο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στα πλαίσια της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του Δείκτη Αξιολόγησης 6.1 με θέμα “Φοίτηση και διαρροή των μαθητών”, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών της Γ’ γυμνασίου σχετικά με τις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές τους εναλλακτικές μετά το γυμνάσιο. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου 2024 στο χώρο εκδηλώσεων του 5ου Γυμνασίου Ρόδου, με ομιλήτρια την κυρία Καραισερλη Μαρια, υπεύθυνη ΣΕΠ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

 

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις διάφορες επιλογές που έχουν διαθέσιμες μετά το γυμνάσιο. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στις κατευθύνσεις που προσφέρονται στο Γενικό Λύκειο και στις σχολές που είναι προσβάσιμες μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων. Επίσης, εξηγήθηκε η διαδικασία εισαγωγής σε σχολές της χώρας μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων από τα ΕΠΑΛ.

 

Τους πληροφορήθηκαν επίσης για την ύπαρξη ΕΠΑΛ στο νησί της Ρόδου, τους διαθέσιμους τομείς και τις δυνατότητες αποκατάστασης επαγγελματικά μέσω αυτών. Επιπλέον, αναφέρθηκαν οι δυνατότητες εισαγωγής σε ΙΕΚ και οι επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρουν.

 

Η συζήτηση είχε μεγάλη αλληλεπίδραση και οι μαθητές εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον, θέτοντας ερωτήσεις για όλες τις διαθέσιμες εναλλακτικές.

 

Τέλος, η κα Καραισερλη προέτρεψε τους μαθητές να υποβληθούν σε τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού στη ΔΔΕ Δωδεκανήσου, προκειμένου να αξιολογήσουν τις δυνατότητες και τις προσωπικές κλίσεις τους ως προς τα είδη των επαγγελμάτων που μπορούν να επιλέξουν.

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.