Συνέντευξη με τον Δ/ντή σύνταξης της LIFO

Συνέντευξη με τον διευθυντή σύνταξης της LIFO

 

 

 

 

 

 

 

O επαγγελματικός προσανατολισμός των εφήβων αποτελεί αναμφισβήτητα ένα πολύ σημαντικό θέμα, υπό το πρίσμα των ραγδαίων κοινωνικοοικονομικών αλλαγών που συντελούνται στην εποχή μας, δεδομένου ότι το ηλικιακό στάδιο των εφήβων χαρακτηρίζεται από έλλειψη επαρκούς πληροφόρησης, γνώσης των διαθέσιμων επιλογών και εναλλακτικών, συναισθηματική αμφιθυμία απέναντι στις επιλογές αυτές και αδυναμία συνολικής διαχείρισής τους. 

 

Οι μαθητές της Γ1 τάξης του 5ου Γυμνασίου Ρόδου, στις 9/1/2024, στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας (μορφοσυντακτική λειτουργία των ερωτηματικών προτάσεων) και του εκπαιδευτικού προγράμματος «Τα γερά μολύβια», συνδέθηκαν ζωντανά στον χώρο της βιβλιοθήκης του σχολικής μονάδας με τον διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας LIFO, κ. Αλέξανδρο Διακοσάββα, ο οποίος έδωσε συνέντευξη σε ερωτήσεις που ετοίμασαν τα ίδια τα παιδιά.

 

Με διαδραστικό και ευχάριστο τρόπο, οι μαθητές ενημερώθηκαν σχετικά με τα είδη της δημοσιογραφίας και του ρεπορτάζ, τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του επαγγέλματος των δημοσιογράφων, τις κατηγορίες της είδησης και τις παγίδες των fake news. Επιπλέον, αποκόμισαν πολύτιμες συμβουλές για το ηλεκτρονικό περιοδικό του σχολείου, το πρώτο τεύχος του οποίου αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της σχολικής μονάδας τον Ιανουάριο του 2024. Οι μαθητές ηχογράφησαν τη συνέντευξη, προκειμένου να καταγραφεί και να αποτελέσει ένα από τα θέματα του πρώτου τεύχους του περιοδικού. 

 

Συντονίστρια της συζήτησης ήταν η εκπαιδευτικός Εμμανουέλα Διακοσάββα και τεχνολογική υποστήριξη παρείχε ο εκπαιδευτικός Στράτος Συριανίδης.

 

Το 5ο Γυμνάσιο Ρόδου ευχαριστεί θερμά τον κ. Αλέξανδρο Διακοσάββα για τις πολύτιμες συμβουλές και την ευχάριστη συνομιλία που είχε με τα παιδιά.

 

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.