Όταν η λογοτεχνία συναντά τους μαθητές

Όταν η λογοτεχνία συναντά τους μαθητές

 

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Ρόδου που αποτελούν τη συντακτική ομάδα του ηλεκτρονικού περιοδικού «ΤΑ ΓΕΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑ ΤΟΥ 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΡΟΔΟΥ» είχαν την ξεχωριστή γι’ αυτούς ευκαιρία να συναντήσουν στον χώρο του σχολείου την ποιήτρια, δοκιμιογράφο και καθηγήτρια δημιουργικής γραφής, κυρία Ευτυχία Αλεξάνδρα Λουκίδου.

 

 

Με τη συνδρομή και την ευγενική φιλοξενία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η κυρία Λουκίδου βρέθηκε κοντά στους μαθητές και μετέδωσε σε αυτούς πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες γύρω από τη συγγραφή, την ποίηση, το βίωμα, την έμπνευση και τη γλώσσα.

 

Μοιράστηκε με τους μαθητές χαρακτηριστικά δείγματα κειμένων από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους λογοτέχνες, καθώς και επιλεγμένα δικά της ποιήματα από διαφορετικές συλλογές, επισημαίνοντάς τους τρόπους με τους οποίους η φαντασία και η γλώσσα μετατρέπουν τη σκέψη και την εμπειρία σε καλλιτεχνική έκφραση – δημιουργία.

 

 

Η πρόσκληση της κυρίας Λουκίδου έγινε στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της σχολικής μονάδας και της εφαρμογής καλών πρακτικών σε συνδυασμό με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας.

 

Οι μαθητές παρακολούθησαν με αδιάπτωτο ενδιαφέρον, συνεργάστηκαν άψογα, απάντησαν εύστοχα και απηύθυναν δικά τους ερωτήματα, στα οποία και έλαβαν κατατοπιστικές απαντήσεις από την ποιήτρια.

 

 

Η δημιουργική γραφή κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος στις σχολικές αίθουσες, οι μαθητές ενθαρρύνονται στη συγγραφή κειμένων και επομένως η δια ζώσης επαφή με λογοτέχνες προσθέτει σε αυτούς μοναδικές εμπειρίες.

 

Το 5ο Γυμνάσιο Ρόδου εκφράζει θερμές ευχαριστίες στην κυρία Ευτυχία Αλεξάνδρα Λουκίδου, η οποία δέχθηκε με χαρά την πρόσκληση να μεταβεί στη Ρόδο και να μιλήσει αποκλειστικά με τους μαθητές της ομάδας «ΤΑ ΓΕΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑ ΤΟΥ 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΡΟΔΟΥ».

 

 

Η ικανοποίηση των μαθητών και η ευχάριστη έκπληξη που βίωσαν αποτυπώθηκε στην αυθόρμητη πρωτοβουλία των ίδιων να ζητήσουν από την ποιήτρια στο τέλος της συνάντησης να υπογράψει στις σελίδες τους.

 

Την πρωτοβουλία της πρόσκλησης και τον συντονισμό για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης είχαν οι φιλόλογοι εκπαιδευτικοί του σχολείου, κυρίες Αντωνία Ματσίγκου, Εμμανουέλα Διακοσάββα και Ειρήνη Καραμανώλη με τη συγκατάθεση και διαρκή υποστήριξη του διευθυντή, κυρίου Μιχαήλ Χατζηνικόλα, καθώς και της Υποδιεύθυνσης του σχολείου.

 

Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν το ηλεκτρονικό περιοδικό στον παρακάτω σύνδεσμο: http://5gym-rodou.dod.sch.gr/2247-2

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.