Ο βιότοπος της Κοιλάδας των Πεταλούδων

Ο βιότοπος της Κοιλάδας των Πεταλούδων

 

 

 

 

 

 

 

 

Στον απόηχο των καταστροφικών, για την οικολογία του νησιού μας, πυρκαγιών του περασμένου καλοκαιριού, η ομάδα των εκπαιδευτικών του 5ου Γυμνασίου Ρόδου αποφάσισε να υλοποιήσει μια σειρά προγραμμάτων και δράσεων, με σκοπό τη γνωριμία των παιδιών με το περιβάλλον του τόπου τους και κατ’ επέκταση την ευαισθητοποίηση των αυριανών πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα.

 

 

 

Την Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η πρώτη μας σχετική δράση. Τα τμήματα Γ2 και Γ3 επισκέφτηκαν το Κ.Π.Ε. Ρόδου και συμμετείχαν σε βιωματικό πρόγραμμα με τίτλο « Ο βιότοπος της Κοιλάδας των Πεταλούδων», με υπεύθυνες τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων τις κες Παπασταθοπούλου Γεωργία και Σαχλού Ευστρατία. Στο πλαίσιο του προγράμματος, ξεναγηθήκαμε στους φιλόξενους χώρους του Κ.Π.Ε. και μάθαμε ή επικαιροποιήσαμε τις γνώσεις μας για την αειφορία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και τα ενδημικά φυτά και ζώα της Ρόδου και, βέβαια, για το οικοσύστημα της Κοιλάδας των Πεταλούδων. Ακολούθησε επίσκεψή στον χώρο της Κοιλάδας , όπου με απλά μέσα και, πρωτίστως, με τα αισθητήρια όργανά μας παρατηρήσαμε, αγγίξαμε, μυρίσαμε και αφουγκραστήκαμε τη φύση.

Ευχαριστούμε το Κ.Π.Ε. Πεταλούδων και, ιδιαίτερα , τον υπεύθυνο του Κέντρου, κο Συργιάννη Χάρη, για την όμορφη εμπειρία που μας προσέφεραν.

       

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.