Επίσκεψη στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης

Επίσκεψη στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης

 

 

 

 

 

 

 

 

Πόσο όμορφα συνομιλούν τα φιλολογικά μαθήματα με τις τέχνες!

 

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος: «Λογοτεχνία και τέχνες: δημιουργική γραφή», την Πέμπτη, 12/1/2023, τα τμήματα Β1 και Β3 του σχολείου μας, με τη συνοδεία των φιλολόγων τους, κ. Διακοσάββα Εμμανουέλας, κ. Σαχλού Ευστρατίας, κ. Κούκουλα Γεωργίας και κ. Ρεΐση Φλώρας, επισκέφτηκαν το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης (Νεστορίδειο Μέλαθρον).

 

 

Το Β1 περιηγήθηκε στον 2ο όροφο και είχε την ευκαιρία σε μια ιστοριογραμμή να κατανοήσει ιστορικά γεγονότα της σύγχρονης Νεοελληνικής Ιστορίας, μέσα από τα βήματα της τέχνης του Βάλια Σεμερτζίδη. Οι μαθητές/τριες προσέγγισαν βιωματικά το έργο του σπουδαίου ζωγράφου, καλλιεργώντας την κριτική και τη δημιουργική τους σκέψη. Το Β3, περιηγήθηκε στο ισόγειο και τον 1ο όροφο, όπου έπειτα από μια εξαιρετική ξενάγηση στον χώρο, παρακολούθησε το πρόγραμμα «Γιατί υπάρχει η τέχνη;».

 

 

Οι μαθητές/τριες, βιωματικά και συμμετοχικά, κατόρθωσαν να συστήσουν την έννοια της τέχνης και να προσεγγίσουν κριτικά τη σημασία αυτής στη ζωή του ανθρώπου. Και τα δύο τμήματα αναμένεται να δημιουργήσουν για το σχολείο τους ένα λεύκωμα με δημιουργικά κείμενα, διαφόρων μορφών, εμπνευσμένα από τους πίνακες ζωγραφικής της προτίμησής τους.

 

 

Η επίσκεψη στο Νεστορίδειο ήταν για μας και τα παιδιά μας μια ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση.

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.