Ταυτότητα Περιοδικού

Καλωσόρισμα

 

Από τον Ιανουάριο του 2024 δημιουργείται  και κυκλοφορεί το 1ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού του Σχολείου μας με τίτλο “Τα Γερά Μολύβια”.

 

Συντάκτες του περιοδικού είναι μαθητές και από τις τρεις τάξεις του γυμνασίου. Πρόκειται για συλλογική προσπάθεια κατά την οποία μαθητές και μαθήτριες κινητοποιούνται, μοιράζονται ρόλους, ευαισθητοποιούνται γύρω από ζητήματα που αφορούν όλους μας, αναπτύσσουν πρωτοβουλία και προχωρούν σε δράση. Γίνονται δημοσιογράφοι, αρθρογράφοι, συγγραφείς, τεχνικοί σύνταξης, καλλιτέχνες, εμπνέονται και δημιουργούν.

 

Οι σελίδες του ηλεκτρονικού περιοδικού παρέχουν σε αυτούς το βήμα, όπου μπορούν να εκφραστούν, να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους, να συνεργαστούν και να δώσουν ένα άρτιο συλλογικό αποτέλεσμα.

 

Η θεματολογία ποικίλλει και σε κάθε τεύχος οι μαθητές παρουσιάζουν στο αναγνωστικό κοινό δικές τους εργασίες που αποτελούν δείγμα εξάσκησης σε όλα τα κειμενικά είδη (άρθρο, συνέντευξη, ποίημα, διήγημα, ημερολόγιο κτλ).

 

Στην προσπάθεια αυτή έχουμε αρωγούς.

 

Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη καθοδήγηση: την κυρία Ε. Μαυροπούλου (επίβλεψη του καλλιτεχνικού μέρους ~ δημιουργία λογοτύπου και εξωφύλλων), τον κύριο Ν. Μοσχούς (ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Σχολείου), καθώς και τον Διευθυντή μας, κύριο Μ. Χατζηνικόλα, για τη στήριξη και τη βοήθεια σε όλες τις φάσεις δημιουργίας και κυκλοφορίας του περιοδικού μας.

 

Τα κείμενα που περιέχονται σε κάθε τεύχος είναι ανοιχτά σε σχολιασμό από το κοινό.

 

Ευχόμαστε να απολαύσετε τις σελίδες του.

 

Η Ομάδα

“ΤΑ ΓΕΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑ

ΤΟΥ 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΡΟΔΟΥ”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.