Διδακτική επίσκεψη στο Νεστορίδειο Μέλαθρο, στον κινηματογράφο Throne of Helios και στο Ενυδρείο

Διδακτική επίσκεψη στο Νεστορίδειο Μέλαθρο, στον κινηματογράφο Throne of Helios και στο Ενυδρείο

 

Την Τριτη 26/3/24 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή με τη συμμετοχή των τμημάτων Α3 και Α4 και τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Κ. Παπαδοπούλου και Ελ. Κοκοτσακη.

 

Το πρόγραμμα περιλάμβανε τρεις δράσεις στο πλαίσιο των μαθημάτων των εικαστικών, του εργαστηρίου δεξιοτήτων και της Νεοελληνικής γλώσσας, με επίσκεψη στο Νεστορίδειο Μέλαθρο, στον κινηματογράφο 9D- Throne of Helios και στο ενυδρείο. Ο στόχος της πρώτης δράσης ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες να έρθουν σε επαφή με έργα τέχνης, να μάθουν να τα προσεγγίζουν και να συνδυαλέγονται μαζί τους. Στην Πινακοθήκη του Ν.Μ. είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν έργα μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων, όπως Λύτρα, Εγγονόπουλου κ.α., καθώς επίσης και τη συλλογή του μεγάλου Ρόδιου χαράκτη και ζωγράφου, Β. Σεμερτζίδη.

 

Στη συνέχεια ακολούθησαν η περιήγηση στο Ενυδρείο και η παρακολούθηση της ταινίας “Under the Sea”, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με το θαλάσσιο οικοσύστημα, το ζήτημα της ρύπανσης από τα πλαστικά, την προστασία των θαλασσών μας και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης εν γένει.

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.