Οι μαθητές εξερευνούν & απολαμβάνουν τον πολιτισμό

Οι μαθητές εξερευνούν & απολαμβάνουν τον πολιτισμό

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η χορωδία του 5ου Γυμνασίου Ρόδου πραγματοποίησε μια εκπαιδευτική επίσκεψη, υπό την καθοδήγηση του κ. Γεώργιου Τσακανιού, καθηγητή μουσικής, η οποία αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές της. Η πρώτη στάση ήταν στο Νεστορίδειο Μέλαθρο, το οποίο φιλοξενεί το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου. Εκεί, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν έργα τέχνης που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της νεοελληνικής τέχνης, από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα, να κατανοήσουν την εξέλιξη της ελληνικής ζωγραφικής μέσα στον χρόνο και να δημιουργήσουν παίρνοντας έμπνευση από αυτή.

 

Στη συνέχεια, η χορωδία επισκέφτηκε το αρχαίο θέατρο στην Ακρόπολη της Ρόδου, έναν αρχαιολογικό χώρο που αναδεικνύει την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού. Οι μαθητές είχαν την μοναδική ευκαιρία να τραγουδήσουν σε έναν τόπο φορτισμένο με ιστορία, προσφέροντας μια μοναδική αίσθηση συνέχειας μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος.

 

Η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη αποτελεί μέρος της συνεχούς προσπάθειας του 5ου Γυμνασίου Ρόδου να προάγει την καλλιτεχνική ανάπτυξη των μαθητών και να τους εμπλέκει ενεργά στην εξερεύνηση και απόλαυση του πολιτισμού.

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.