Ψηφιακές εκπαιδευτικές εφαρμογές: Discover Aethonas & Adventure Aethonas 2022-2023

Παρουσίαση των Ψηφιακών εκπαιδευτικών εφαρμογών:

Discover Aethonas & Adventure Aethonas

 

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των ψηφιακών εκπαιδευτικών εφαρμογών Discover Aethonas και Adventure Aethonas από το 5ο Γυμνασίο Ρόδου τη Δευτέρα 29/5/2023.

 

Η εφαρμογή Discover Aethonas, επιτρέπει στον περιηγητή της κοιλάδας, να έχει ψηφιακή υποστήριξη σε μία διαδρομή περίπου 6 χιλιομέτρων, στην οποία καθορίστηκαν 10 διαφορετικές στάσεις και μέσω αναγνώρισης QRCodes (η περιοχή παραμένει εκτός δικτύου κινητής τηλεφωνίας 4G), λαμβάνει πληροφορίες για πάνω από τριάντα “Αντικείμενα Ενδιαφέροντος” στην κοιλάδα, όπως πηγές, νερόμυλος, μοναστήρια, σπήλαιο Καπιού, καθώς και ιδιαίτερα δένδρα (ζυδιές), εσπεριδοειδή, βότανα, και κυρίως μοναδικά ζώα ή ψάρια της κοιλάδας (μικρόσωμα άλογα, ψαράκι γκιζάνι).

Μπορεί να αξιοποιηθεί ατομικά ή ομαδικά σε πλαίσιο ψυχαγωγίας και άτυπης μάθησης ή και σε πλαίσιο τυπικής μάθησης (από σχολεία). Σε μαθησιακό επίπεδο, συνδέονται οι έννοιες της αειφορίας και της μεσογειακής διατροφής και υγείας, με το περιβάλλον, την οικονομία, την κοινωνία και τον πολιτισμό.

 

 

H επιπρόσθετη εφαρμογή Adventure Aethonas, συνιστά παιχνίδι περιπέτειας. O χρήστης έχει το ρόλο ενός απεσταλμένου της UNESCO που σκοπός του είναι να βοηθήσει την κοιλάδα του Αίθωνα από οικολογική καταστροφή. Στην προσπάθεια του αυτή αλληλοεπιδρά με ψηφιακούς χαρακτήρες και συλλέγει ψηφιακά αντικείμενα ώστε να φέρει εις πέρας ειδικές αποστολές. Το παιχνίδι αποτελείται από τέσσερις (4) αποστολές. Κάθε μια αποστολή διαδραματίζεται και σε μια διαφορετική τοποθεσία της κοιλάδας που απέχουν μεταξύ τους μερικές δεκάδες μέτρα, ενώ η συνολική διάρκεια του παιχνιδιού υπολογίζεται περίπου στα 40 λεπτά. Λαμβάνει χώρα σε τέσσερεις επιλεγμένες περιοχές που αναδεικνύουν τα δένδρα ζιές, το ψαράκι γκιζάνι, το νερόμυλο του Μηλιού και το μοναστηράκι Πλατανιώτισσα.

 

 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το Δελτίο τύπου στην εφημερίδα Ροδιακή: Παρουσίαση των ψηφιακών εκπαιδευτικών εφαρμογών Discover Aethonas και Adventure Aethonas.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.