Συναντάμε την Τέχνη – Μαθαίνουμε για το θαλάσσιο Περιβάλλον

Συναντάμε την Τέχνη – Μαθαίνουμε για το θαλάσσιο Περιβάλλον

 

 

 

 

 

 

 

Στο πλαίσιο των μαθημάτων των Eικαστικών και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων η κ. Μαυροπούλου με συνοδό την κ. Παπαδοπούλου, πραγματοποίησε με τα τμήματα Α1 και Α2, στις 13.12.23, δυο δράσεις.

 

 Ο στόχος της πρώτης δράσης  ήταν να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με έργα τέχνης και να μάθουν να τα ‘διαβάζουν’. Κατά αρχάς  η κ. Μαυροπούλου δίδαξε τους μαθητές/τριες  πώς να προσεγγίζουν και να αναλύουν ένα εικαστικό έργο. Στην εκπαιδευτική επίσκεψη που ακολούθησε στο Νεστορίδειο Μέλανθρο  οι μαθητές/τριες  είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν έργα μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων όπως των Λύτρα,  Εγγονόπουλου κλπ., καθώς επίσης, και τη συλλογή του μεγάλου Ρόδιου χαράκτη και ζωγράφου, Β. Σεμερτζίδη.  Οι μαθητές/ριες  μοιράστηκαν σε ομάδες, διάλεξαν ένα έργο, εφάρμοσαν την τεχνική προσέγγισης που είχαν μάθει και το παρουσίασαν στην ολομέλεια. 

 

 

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος  «Προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος»  που εκπονείται επίσης από την κ. Μαυροπούλου και την κ. Παπαδοπούλου,  προηγήθηκε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 δράση από την ομάδα ‘All for blue’ για τους μαθητές της Α΄ τάξης στο χώρο του γυμνασίου μας με κύριο στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για τη σημασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, το ζήτημα της ρύπανσης από τα πλαστικά και την προστασία των θαλασσών. Οπότε αυτή η δράση συνδυάστηκε με την ταινία ‘Under  the Sea’ η οποία προβάλει τα προβλήματα ρύπανσης  των ωκεανών που παρακολούθησαν τα παιδιά στο κινηματογράφο ‘9 D – THRONE OF HELIOS’.

 

 

Εικόνα ανακτημένη στις 25/01/2024 από τον διαδικτυακό τόπο:

https://www.omorfizoi.gr

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.