Θεατρική Παράσταση «Ντον Ζουάν» 2022-2023

Θεατρική Παράσταση «Ντον Ζουάν»        

 

Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 η Θεατρική Ομάδα του σχολείου μας παρουσίασε το έργο του Μολιέρου «Ντον Ζουάν».

 

Η ιδέα για τη δημιουργία μιας Θεατρικής Ομάδας γεννήθηκε στην αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς. Πήραμε την απόφαση (δυο εκπαιδευτικοί του σχολείου, ο Χρυσόστομος Βανικιώτης και η Κατερίνα Παπαδοπούλου) να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά, με μοναδικό σύμβουλο και οδηγό την απεριόριστη αγάπη μας για το θέατρο και με μεγάλη όρεξη για συνεργασία με τους μαθητές/τριες μας. Σύντομα δημιουργήθηκε ένας πυρήνας από παιδιά που έδειξαν συγκινητική προθυμία και μεγάλο ενθουσιασμό. Δουλέψαμε όλοι μαζί για αρκετούς μήνες. Σ’ αυτό το ταξίδι δεν έλειψαν οι δυσκολίες, όμως κατορθώσαμε να τις ξεπεράσαμε χάρη στο κοινό μας όραμα, μα πάνω απ’ όλα, χάρη στην αποφασιστικότητα των παιδιών. Τελικά το ταξίδι αποδείχτηκε συναρπαστικό. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλοι όσοι συμμετείχαμε, μοιραστήκαμε τη συγκίνηση που προσφέρει το θέατρο.

 

Διαλέξαμε το έργο του Μολιέρου «Ντον Ζουάν» επειδή είναι ένα παλιό – κλασικό έργο και, όπως συμβαίνει με κάθε κλασικό έργο, τα μηνύματά του είναι πάντα επίκαιρα. Θίγονται ζητήματα σχετικά με τις ανθρώπινες σχέσεις, την ανθρώπινη απληστία, τον σεβασμό του άλλου. Σήμερα, στην εποχή του «Μe Τoo», του αγώνα για την ισότητα των δύο φύλων και του σεβασμού της αξιοπρέπειας κάθε ανθρώπου, ο Ντον Ζουάν μας παρασύρει σε επίκαιρους προβληματισμούς.

 

 

Στο ταξίδι μας αυτό είχαμε και άλλους πολύτιμους συνεργάτες. Πέντε μαθητές/ριες υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας της Eικαστικής Παιδείας, κ. Εύης Μαυροπούλου, ετοίμασαν τα σκηνικά και φιλοτέχνησαν το εξώφυλλο του προγράμματος. Ο συνάδελφος κ. Στράτος Συριανίδης μας υποστήριξε με την τεχνογνωσία του, ο κ. Γιάννης Παπαγιαννούλης αποθανάτισε με την φωτογραφική του μηχανή πρόβες και παράσταση και ο καθηγητής της Πληροφορικής κ. Νίκος Μοσχούς φρόντισε για τη δημοσίευση του βίντεο της παράστασης στο YouTube. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την οικονομική του υποστήριξη, όπως και τον κ. Χατζηκαλημέρη που, ως χορηγός προβολής, εκτύπωσε τις αφίσες και το πρόγραμμα.  Πολλές ευχαριστίες οφείλουμε και σε όλους τους συναδέλφους για την υπομονή τους, όταν επανειλημμένα τους ζητήσαμε μαθητές/τριες από το μάθημά τους για να κάνουμε πρόβα. Φυσικά ευχαριστούμε τον Διευθυντή μας κ. Γιάννη Σκιαθίτη, που τον είχαμε βοηθό, συμπαραστάτη και εμψυχωτή μας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

 

Δείτε την παράσταση παρακάτω:

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.