Εφηβικό άγχος & η αντιμετώπιση του 2023

Ομιλία – Συζήτηση: Εφηβικό άγχος και η αντιμετώπιση του

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου του σχολείου μας και ειδικότερα του άξονα σχέσεις σχολείου – οικογένειας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Γυμνασίου Ρόδου την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 19:00 ανοιχτή ομιλία συζήτηση με την Ψυχολόγο κ. Λουτσιού Ήρα με τίτλο:  Εφηβικό άγχος και η αντιμετώπιση του.

 

 

Η θεματολογία αφορούσε το άγχος που βιώνουν στην εφηβεία οι μαθητές και μαθήτριες. Η συζήτηση είχε ως στόχο να αναλύσει στους γονείς και στους κηδεμόνες τους λόγους για τους οποίους μπορεί ένας μαθητής/τρια  να βιώσει το συναίσθημα του άγχους  ως αντίδραση του σώματος  του απέναντι σε απειλές και κινδύνους. Επιπλέον επιχειρήθηκε μέσα από τη συζήτηση που ακολούθησε να γίνει ξεκάθαρο με ποιο τρόπο οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να κατευνάσουν τα γενεσιουργά αίτια ανάπτυξης του άγχους στα παιδιά τους.

 

Ευχαριστούμε την κ. Λουτσιού, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, τις υπέροχες ερωτήσεις και τις καίριες παρατηρήσεις τους.

 

Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί με την παρουσίαση και άλλων θεμάτων που απασχολούν γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες.

 

Οργανωτική επιτροπή

  • Παπαδοπούλου Αικατερίνη
  • Τετράδη Ευαγγελία
  • Γούλα Γεωργία
  • Βλάχου Βασιλική

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.