Εκπαιδευτική εκδρομή στο εργαστήριο του 4ου ΓΕΛ Ρόδου

Εκπαιδευτική εκδρομή στο εργαστήριο του 4ου ΓΕΛ Ρόδου

 

 

 

 

 

 

 

Την Τετάρτη 10 Απριλίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών της Γ Γυμνασίου στο εργαστήριο του 4ου ΓΕΛ Ρόδου με σκοπό τη διάχυση γνώσης και καλών πρακτικών. Η πρόσκληση έγινε από την Φυσικό, υπεύθυνη του εργαστηρίου, Κα Χαρά Μαντζαβινου στον διευθυντή του 5ου Γυμνασίου Ρόδου κ Μιχάλη Χατζηνικολα ο οποίος την αποδέχτηκε με χαρά. Υπεύθυνοι συνοδοί καθηγητές ήταν ο κ. Συριανίδης Ευστράτιος Φυσικός και η κ. Ντάγκα Βασιλική Χημικός.

 


Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά από επιδείξεις πειραμάτων και να δουν και να παρατηρήσουν στο μικροσκόπιο κάποια υλικά. Στο εργαστήριο συμμετείχαν και βοηθούσαν στη διαδικασία των πειραμάτων μαθητές της Β Λυκείου του 4ου ΓΕΛ. Μετά το τέλος των πειραμάτων μέσω της εφαρμογής Kahoot, όπου η κ Μαντζαβινου είχε ήδη ανεβάσει μια σειρά 30 ερωτήσεων που αφορούσαν στα πειράματα που έγινε επίδειξη, οι μαθητές εμπέδωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την γνώση που ήδη με τα πειράματα είχαν κατανοήσει. Εκτός των μαθητών του 5ου στις ερωτήσεις του Kahoot συμμετείχαν με απαντήσεις και οι μαθητές της Β Λυκείου και με χαρά είδαμε να κατακτά την πρώτη θέση (σε αριθμό σωστών απαντήσεων και σε χρονο απάντησης) μια μαθήτρια του 5ου η Δέσποινα Χατζησάββα. Στατικός ηλεκτρισμός, τρόποι ηλέκτρισης, σχέση πίεσης θερμοκρασίας και όγκου υλικών, διάθλαση-ανάκλαση φωτός, ηλεκτρικά κυκλώματα σε σειρά και παράλληλα, ηλεκτρομαγνητισμός, κύματα, ήταν τα θέματα της Φυσικής τα οποία αφορούσαν στα πειράματα.

 

 

 

Οι μαθητές που συμμετείχαν, αν και η παραμονή στο εργαστήριο ήταν πολύωρη και η γνώση συσσωρευμένη, αφομοιωσαν τη θεωρία μέσω των πειραμάτων τα οποία είναι ελκυστικά και διατηρούν το ενδιαφέρον όλων. Συνειδητοποίησαν εμπράκτως τη σημασία της συνεργασίας για σωστό αποτέλεσμα, προσπαθησαν οι ίδιοι στο τέλος να ολοκληρώσουν μερικά από τα πειράματα που τους κέντρισαν περισσότερο το ενδιαφέρον κ ήταν αρκετά εντυπωσιακα και έμαθαν διασκεδάζοντας. Η ενέργεια της Κας Μαντζαβινου, η αγάπη της για το εργαστήριο και η εμπειρία της στην μεταλαμπάδευση της γνώσης μέσω των πειραμάτων ήταν καθηλωτική και είχε το μέγιστο αποτέλεσμα στους συμμετέχοντες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.