Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Νέα Μαρίνα Ρόδου

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Νέα Μαρίνα Ρόδου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο πλαίσιο των  περιβαλλοντικών προγραμμάτων «Το νερό πηγή ζωής» και η «Η φύση δε μας χρειάζεται, αλλά εμείς χρειαζόμαστε τη φύση» με μαθητές και μαθήτριες της  Α΄και Β΄τάξης, το 5ο Γυμνάσιο Ρόδου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στις 12/03/2024, ημέρα Δευτέρα στη Νέα Μαρίνα Ρόδου.

 

Τα παιδιά παρακολούθησαν με ενδιαφέρον ένα κατατοπιστικό πρόγραμμα με πληροφορίες σχετικά με την ίδια τη Μαρίνα και τις υπηρεσίες που προσφέρει, καθώς και τους τρόπους που προλαμβάνονται και αντιμετωπίζονται εκεί οι περιπτώσεις θαλάσσιας ρύπανσης.

 

Ξεναγήθηκαν στους χώρους της, ανέβηκαν στον Πύργο Ελέγχου και είχαν την ευκαιρία να επιβιβαστούν σε σκάφος τύπου καταμαράν. Επίσης, ενημερώθηκαν για τα άγρια ζώα, που κάποιες φορές εμφανίζονται στα νερά της, όπως φώκιες μονάχους-μονάχους και θαλάσιες χελώνες καρέτα-καρέτα και την προστασία τους.

 

Η επίσκεψη έκλεισε με ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι γνώσεων και τη διανομή μικρών αναμνηστικών και κερασμάτων από το προσωπικό της Μαρίνας.

 

Στη συνέχεια η ομάδα μας επισκέφθηκε τη γειτονική παραλία του Ζέφυρου, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες προχώρησαν με ζήλο στον καθαρισμό της.

 

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό της Νέας Μαρίνας για τη θερμή υποδοχή, τη φιλοξενία και το πολύ ωραίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τους, καθώς και την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ρόδου για τις σακούλες σκουπιδιών και τα γάντια που παρείχαν στους μαθητές και τις μαθήτριες.

 

Η εκπαιδευτική ομάδα:

  • Κωβιού Αναστασία
  • Παπαγιαννούλης Ιωάννης
  • Παπαδοπούλου Κατερίνα
  • Σωτηράκη Μαρία

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.