Η βροχούλα που έγινε πλημμύρα..Το βροχόμετρο!

Η βροχούλα που έγινε πλημμύρα..Το βροχόμετρο!

 

 

 

 

 

 

 

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί επείγουσα απειλή για τον πλανήτη μας. Ο  ρόλος της εκπαίδευσης στην ανάπτυξη ευαισθητοποιημένων πολιτών είναι ζωτικής σημασίας. Στο πλαίσιο της διδασκαλίας  του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας οι  εκπαιδευτικοί του 5ου Γυμνασίου  Ρόδου η κ. Θεοδοσίου Μαρία και ο κ. Τσακανιού Γιώργος οργάνωσαν μία  εκπαιδευτική δράση σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε  Πεταλούδων με σκοπό την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης  των μαθητών/τριών.

 

Έτσι την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στο  Κ.Π.Ε. Ρόδου από τους μαθητές/τριες των  τμημάτων  Β3 και Β5 του σχολείου. Οι μαθητές/τριες συμμετείχαν σε βιωματικό πρόγραμμα με τίτλο « Η βροχούλα που έγινε πλημμύρα..Το βροχόμετρο!»

 

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ξεναγηθήκαμε στους χώρους του Κ.Π.Ε.,  είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα ενδημικά φυτά και ζώα της Ρόδου με τη βοήθεια δύο διαδραστικών αφισών Επαυξημένης Πραγματικότητας, μάθαμε για  τον ρόλο της βροχής στα πλημμυρικά φαινόμενα και η επίσκεψή μας  ολοκληρώθηκε  με ένα εργαστήριο κατασκευής βροχόμετρου με απλά υλικά για τη μέτρηση της στάθμης της βροχής σε κανονικές και ακραίες συνθήκες κακοκαιρίας.

 

Ευχαριστούμε  ιδιαίτερα, τον υπεύθυνο του Κέντρου, κ. Συργιάννη Χάρη, και την κ.  Κατερίνα Νεανίδου για την εξαιρετική  τους φιλοξενία.

 


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.