Πολυθεματικό Φεστιβάλ Ιταλικού Πολιτισμού

Πολυθεματικό Φεστιβάλ Ιταλικού Πολιτισμού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου οι μαθητές/τριες των Ιταλόφωνων Τμημάτων Β3, Β4 και Β5 του σχολείου μας παρουσίασαν ένα ενδιαφέρον Πολυθεματικό Φεστιβάλ για την Ιταλία με τρεις θεματικούς άξονες:

  • Ιστορία και είδη των ζυμαρικών,
  • Ιστορία και είδη του καφέ και
  • Ιστορία και αναπαραστάσεις των ιταλικών νομισμάτων.

 

Οι μαθητές/τριες μελέτησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα ομαδικά και αλληλεπιδραστικά υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους Ράνιας Αντωνίου ΠΕ34. Αρχικά, συγκέντρωσαν πληροφορίες που αφορούσαν σημαντικά ιστορικά γεγονότα, προσωπικότητες και τον καθημερινό τρόπο ζωής των Ιταλών. Στη συνέχεια, με συλλογικό πνεύμα, αντάλλαξαν τις πληροφορίες, σταχυολόγησαν κατά την κρίση τους το υλικό και τέλος έγραψαν τις εργασίες τους.

 

Το διάστημα κατά το οποίο οι μαθητές/τριες δούλευαν για την ολοκλήρωση του σχεδίου, διαπιστώθηκε ότι λειτούργησαν υπεύθυνα και δημιουργικά. Με γνώμονα την πρόοδο της ομάδας εργάστηκαν με συνέπεια και αυτό αποτυπώθηκε στις εντυπωσιακές παρουσιάσεις τους.

 

Μέσω αυτής της συνεργατικής δράσης, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να αναζητήσουν πληροφορίες για την Ιταλία, να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους γύρω από την Ιταλική Γλώσσα, να εμπλακούν σε μια εποικοδομητική διάδραση, να αναγνωρίσουν την αξία της συλλογικής προσπάθειας, να εκφραστούν αυθόρμητα και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση για την αξία της προσωπικής γνώμης.

 

Οι εργασίες των μαθητών βρίσκονται στη βιβλιοθήκη του σχολείου, στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

 

Complimenti a tutti gli studenti!

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.