Απονομή στο 5ο Γυμνάσιο Ρόδου Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας E-twinning

Απονομή στο 5ο Γυμνάσιο Ρόδου Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας Etwinning

 

Η επιτυχής συνεργασία του 5ου Γυμνασίου Ρόδου με σχολεία της Τουρκίας οδήγησε στην απονομή εθνικής ετικέτας ποιότητας για ένα αμιγώς etwinning project, το οποίο ίδρυσε η φιλόλογος Ιωάννα Λεντή με την καθηγήτρια Pinar Unal Akpinar, καθηγήτρια του Bursa Anadolu Lisesi. Στο έργο συμμετείχε, επίσης, και ένα τρίτο σχολείο, το Nilüfer Anadolu İmam Hatip Lisesi.

 

 

Το πρόγραμμα, που πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα, είχε τίτλο “Change Makers, Women Scientists Throughout Centuries και σε αυτό συμμετείχαν συνολικά 89 μαθητές και 9 καθηγήτριες.

 

Οι μαθητές και των δύο χωρών υπό την καθοδήγηση των διδασκουσών μελέτησαν τη ζωή 20 διακεκριμένων γυναικών, οι οποίες διέπρεψαν στο χώρο των επιστημών και συνέβαλαν καθοριστικά όχι μόνο στην περιστολή των έμφυλων στερεοτύπων, αλλά και στην οικουμενική κοινωνική και επιστημονική πρόοδο.

 

Ebooks, comics, power point presentations, artificial intelligence narrations, online games, online conferences,                     online voting and contestsείναι οι ψηφιακές εργασίες και τα ψηφιακά προϊόντα που παρήγαγαν καθ’ όλη τη διάρκεια του προηγούμενου διδακτικού έτους οι μαθητές των δύο χωρών. Έτσι τα οφέλη υπήρξαν πολυεπίπεδα, αφού οι μαθητές παγίωσαν γνώσεις από τoν χώρο των επιστημών, ανέπτυξαν προσωπική άποψη για το ρόλο των έμφυλων διακρίσεων ως τροχοπέδων προόδου, συνειδητοποίησαν την ανάγκη εγρήγορσης απέναντι σε κάθε διάκριση, αλλά και την ανάγκη καλλιέργειας της ανεκτικότητας και της συλλογικότητας, ενώ εξασκήθηκαν και κέρδισαν γνώση των σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων σε περιβάλλον αγαστής συνεργασίας.

 

Από το 5ο Γυμνάσιο Ρόδου, εκτός από την ιδρύτρια του έργου, Ιωάννα Λεντή, συμμετείχαν και οι καθηγήτριες (αλφαβητικά): Γιαλλούρη Νικολέτα, Καλούτσα Κατερίνα, Κούκουλα Γεωργία, Ρεΐση Φλώρα και Σαχλού Ευστρατία.

 

national_quality_label-project_nql_pdf-2951510-user_521361-d020942690

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.