Η δύναμη της φιλίας

© Μελίνα Σκούμπρου, Β2

 

Η δύναμη της φιλίας

 

         03/02/2024

Αγαπημένη μου φίλη,

            Δεν μπορώ να σου δώσω λύσεις για όλα τα προβλήματα της ζωής σου, ούτε έχω απαντήσεις για τις αμφιβολίες και τους φόβους σου, όμως μπορώ να σ’ ακούσω και να τα μοιραστώ μαζί σου. Δεν είμαι ικανή να παρέμβω, ούτε και να μπω στη θέση σου, παραδέχομαι πως δεν μπορώ να αναγνωρίσω τι περνάς. Παρόλα αυτά, στόχος και υποχρέωσή μου είναι να σου εξηγήσω πως, όποια και αν είναι η δυσκολία που αντιμετωπίζεις, θα απομακρυνθεί ηττημένη, αφού ως ομάδα θα την καταπολεμήσουμε μαζί. Θέλω να γνωρίζεις και να έχεις πάντα στο μυαλό σου πως εγώ θα είμαι δίπλα σου, στα ευχάριστα, στα άσχημα και σε όλες τις εμπειρίες που θα αποκτήσεις στη ζωή. Θα μαθαίνω κι εγώ ό,τι εσύ πρέπει να μάθεις, από όλα τα λάθη σου που είναι και δικά μου. Θα γνωρίσεις κι εσύ την περιπέτεια του να βρίσκεσαι σε αυτόν τον κόσμο, με τον τρόπο που θα την ανακαλύψω εγώ. Απλώς να θυμάσαι πως η φιλία μας είναι πιο δυνατή και από τη δύναμη της θάλασσας, αυτή με την οποία το νερό απότομα προβάλλει μια έκρηξη συναισθημάτων, πανομοιότυπη με τη δική μου.

            Είναι σκληρό το αίσθημα του να μη βρίσκεται κάποιος κοντά σου, ένα άτομο που θα σε καθοδηγήσει και θα σε τοποθετήσει στο σωστό μονοπάτι. Ακόμα και αν δεν υπάρχει κανείς  για να εκπληρώσει αυτόν τον ρόλο, από εδώ και πέρα θα είμαι εγώ η ξεναγός σου. Όμως, θα το ξεπεράσεις. Γιατί δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στη διαδρομή για την επιτυχία, για τη συναισθηματική και ψυχική ισορροπία, για τις νύχτες που θα κοιμάσαι δίχως έγνοιες, γαλήνια και ευτυχισμένα. Το μοναδικό αίσθημα, για το οποίο τοποθετούμε όρια, βάρη και εμπόδια, είναι η δυστυχία, οι αρνητικές σκέψεις και το δυσανάλογο με τον εκπληκτικό σου χαρακτήρα πνεύμα.

            Ποτέ δεν θα σε κατακρίνω, ανεξάρτητα απ’ τα βιώματά σου, τις αποτυχίες σου, την αντίδραση και τη συμπεριφορά σου προς όλα τα δυσάρεστα συμβάντα, που ο καθένας μονάχα με τα δάκρυα ξεπερνά. Θα σε στηρίξω, θα σε υπακούσω και θα αφαιρέσω όλο το βάρος από τα λευκά σου χέρια. Γιατί είμαστε φίλες και αυτός είναι ο σκοπός μου.

            Λυπάμαι πολύ για την απώλειά σου, θρηνώ όπως κι εσύ. Λυπάμαι για όλο τον καιρό, που αναλαμβάνοντας την ευθύνη έπρεπε να παραμείνεις πιστή. Όμως, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι δυνατή και με τις πιο ευγενικές κινήσεις να το ξεπεράσεις, ενώ εγώ η ίδια θα βρίσκομαι κοντά σου, όποτε με χρειαστείς.

Πολλούς χαιρετισμούς,

Η φίλη σου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *