Συγκρότηση & λειτουργία Εκπαιδευτικών Ομίλων

O Σύλλογος Διδασκόντων του 5ου Γυμνασίου Ρόδου  προτίθεται να συγκροτήσει και να λειτουργήσει τον παρακάτω εκπαιδευτικό όμιλο:

  • «Ποιήματα που έγιναν τραγούδια» – Συντονίστρια: κ. Παπασταθοπούλου Γεωργία & μέλος: κ. Θεοδοσίου Μαρία

«Στο πλαίσιο του ομίλου οι μαθητές και οι μαθήτριες θα μελετήσουν και θα τραγουδήσουν ποιήματα που μελοποιήθηκαν από γνωστούς συνθέτες, γνωρίζοντας το έργο σπουδαίων δημιουργών. Ο όμιλος πρόκειται να λειτουργεί κάθε Παρασκευή μετά τη λήξη του ωρολογίου προγράμματος»

 

Οι όμιλοι λειτουργούν μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολόγιου προγράμματος διδασκαλίας μία ή δύο φορές την εβδομάδα ο καθένας.

 

Οι όμιλοι, ανάλογα με το περιεχόμενο και τους στόχους τους, δύναται να προσφέρονται σε μαθητές/τριες μίας ή περισσότερων τάξεων.

 

Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να συμμετέχει σε έναν ή δύο ομίλους.

 

Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος συμμετοχής σε εκπαιδευτικούς ομίλους υποβάλλονται από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών, μέχρι τις 5 Οκτωβρίου στη διεύθυνση του σχολείου. Η λειτουργία των ομίλων αρχίζει στις 15 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται δύο εβδομάδες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.

 

Ο ελάχιστος αριθμός μαθητών/τριών για τη λειτουργία ενός ομίλου ορίζεται στους έξι (6) και ο μέγιστος στους δώδεκα (12). Ένας όμιλος συνεχίζει να λειτουργεί εφόσον έχει τουλάχιστον πέντε (5) ενεργούς μαθητές/τριες, ύστερα από τεκμηριωμένη εισήγηση του υπευθύνου εκπαιδευτικού και απόφαση του Διευθυντή.

 

Οι όμιλοι λειτουργούν μετά το κανονικό ημερήσιο πρόγραμμα, σε ωράριο που καθορίζεται σε κάθε σχολείο με την απόφαση της. Οι όμιλοι λειτουργούν μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Το ελάχιστο εβδομαδιαίο ωράριο λειτουργίας ενός ομίλου είναι οι δύο (2) διδακτικές ώρες και το μέγιστο οι τέσσερις (4) διδακτικές ώρες.

 

Για να θεωρηθεί επιτυχής η συμμετοχή των μαθητών/τριών στον όμιλο απαιτείται:

α) συστηματική παρακολούθηση. Ο μαθητής/τρια  δεν μπορεί να απουσιάσει πάνω από οκτώ (8) ή δεκαέξι (16) διδακτικές ώρες ετησίως, ανάλογα με το αν η διάρκεια του προγράμματος είναι τριάντα έξι (36) ή εβδομήντα δύο (72)  ώρες,

 

β) εκπόνηση εργασιών ή και πραγματοποίηση οποιουδήποτε άλλου έργου τους ανατεθεί από τον υπεύθυνο του ομίλου. Μαθητές/τριες που δεν ανταποκρίνονται συστηματικά στις παραπάνω υποχρεώσεις χάνουν το δικαίωμα συνέχισης της παρακολούθησης των εργασιών του ομίλου, ενημερώνονται με κάθε πρόσφορο τρόπο οι γονείς/κηδεμόνες, και διαγράφονται από τον όμιλο με αιτιολογημένη απόφαση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας.

 

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της παρακολούθησης του ομίλου ο μαθητής/τρια λαμβάνει βεβαίωση επιτυχούς συμμετοχής σ’ αυτόν, την οποία υπογράφουν ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας και ο υπεύθυνος του ομίλου.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.