Το δυναμικό αγόρι

© Χουστουλάκη Θεοδοσία, Α4

 

Το δυναμικό αγόρι

 

Κάποτε, ήταν ένα μικρό αγόρι, που λεγόταν Μπεν και πήγαινε τρίτη δημοτικού. Το σχολείο το λάτρευε όσο τίποτα άλλο, όπως και το παιχνίδι με τους φίλους του. Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα. Προσπαθούσε να μάθει, αλλά για κάποιον λόγο δεν τα κατάφερνε. Στους γονείς του δεν είχε πει ποτέ τίποτα, επειδή ντρεπόταν.

 

Μια μέρα, όμως, η μητέρα του και ο πατέρας του αντιλήφθηκαν ότι κάτι πήγαινε στραβά. Έτσι αποφάσισαν να βρουν τη δασκάλα του για μια ενημέρωση.

 

Τα αποτελέσματα που πήραν, τους απογοήτευσαν ιδιαίτερα. Έμαθαν πως ο γιος τους την ώρα του μαθήματος δεν προσπαθούσε όσο έπρεπε και ότι μιλούσε συνέχεια με τον διπλανό του. Κατά την επιστροφή τους, όσο βρίσκονταν στο αυτοκίνητο σκεφτόντουσαν τι έπρεπε να κάνουν και με ποιον τρόπο να τον τιμωρήσουν.

 

Μόλις μπήκαν σπίτι, άρχισαν να του φωνάζουν και να τον κατηγορούν, καθώς δεν είχαν την ψυχραιμία να καθίσουν μαζί του και να το συζητήσουν πολιτισμένα. Ο Μπεν τα έχασε, ξέσπασε σε κλάματα κι έφυγε τρέχοντας για το δωμάτιό του.

 

Οι μέρες περνούσαν και η κατάσταση στο σπίτι ήταν άσχημη, οι γονείς του δεν του μιλούσαν. Ο Μπεν, όμως, σαν μικρό παιδί δεν άντεχε άλλο αυτήν την κατάσταση και πήρε την απόφαση να μιλήσει στη δασκάλα του και να της πει όλη την αλήθεια.

 

Την επόμενη μέρα, όταν χτύπησε το κουδούνι για διάλειμμα, έμεινε μέσα στην αίθουσα και της εξήγησε τα πάντα, δηλαδή ότι προσπαθεί, αλλά δεν τα καταφέρνει και πως μιλάει με τον διπλανό του, μήπως καταλάβει το μάθημα από αυτόν. Η δασκάλα του τότε έμεινε έκπληκτη. Του ζήτησε συγγνώμη και κάλεσε τους γονείς του για να μιλήσουνε ξανά.

 

Στη συνάντηση αυτή είπαν ότι θα επανορθώσουν για όλα όσα καταλόγιζαν στον Μπεν. Μάλιστα, οι γονείς δέχτηκαν να παρακολουθήσουν συνεδρίες σε ψυχολόγο, ώστε εκείνοι να μάθουν να διαχειρίζονται τον θυμό τους, αλλά και ο Μπεν για να νιώσει καλύτερα μετά από όλα όσα μεσολάβησαν. Επίσης, η δασκάλα φρόντισε να εξασφαλίσει για τον Μπεν δωρεάν συνεδρίες με ειδικό εκπαιδευτικό που θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει τις μαθησιακές του δυσκολίες.

 

Μια νέα προοπτική ανοίγεται τώρα πια για τον μικρό Μπεν.

 

Μένει να την αξιοποιήσει.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *